Συντονιστική Επιτροπή

Παναγιωτης Κ. ΙΩΑΝΝΟΥ
Γεννήθηκε  6/4/1955 και έχει μεγαλώσει στην Πεύκη, είναι παντρεμένος με την Μαρία Ιωάννου δασκάλα  και έχει 4 παιδιά.  (τον Κωνσταντίνο 34 χρόνων απόφοιτο οικονομικού πανεπιστημίου στις USA, τον Βασίλη 32 χρόνων απόφοιτο οικονομικού πανεπιστημίου στις USA παντρεμένος με την Colette, έχουν ένα αγοράκι, είναι  στέλεχος στην εταιρεία Sheraton στο Σικάγο, τον Παναγιώτη Α΄ 23  χρόνων απόφοιτο της σχολής Ευέλπιδων, σημερινός Υπολοχαγός και την Αννα  20 χρόνων  φοιτήτρια στο πανεπιστήμιο της Πάτρας στην επιστήμη υλικών ). Αποφοίτησε από τη Σιβιτανίδειο Σχολή μηχανικός ηλεκτρονικός , τίτλους σπουδών  Marketing, Management  και μέχρι το 2003 ασχολήθηκε με το εμπόριο στερεοφωνικών συστημάτων και συναγερμών, ιδιοκτήτης για 20 χρόνια αλυσίδας καταστημάτων. Από το 2004 ασχολείται στον ασφαλιστικό τομέα και τελευταία ως σύμβουλος επιχειρήσεων. Είναι Διευθύνων Σύμβουλος στην ΠΑΕ Απόλλων Σμύρνης.
Είναι από τα αισιόδοξα εκείνα κύτταρα του ελληνισμού που δικαιώθηκαν με μόχθο και χαμόγελο.
Διαθέτοντας ένα πλεόνασμα ενεργητικότητας και καθαρής σκέψης μπήκε από παιδάκι στο μεροκάματο  ( ένα από τα φτωχότερα παιδία της Πεύκης ) πουλώντας λουλούδια στον δρόμο, κουβαλούσε βαλίτσες σε ξενοδοχείο και ταυτόχρονα διέθεσε τον εαυτό του σ ότι πίστευε πως πρόβαλε την ανθρωπιά της ζωή μας. Ήταν για 20 χρόνια πρόσκοπος και ιδρυτής του 2ου συστήματος Αεροπροσκόπων Πεύκης. Από  18 χρονών  ενεργός πολίτης, είχε λάβει έντονη δραστηριότητα στα γεγονότα του Πολυτεχνείου 1973 και φυλακίστηκε στις φυλακές Κορυδαλλού μέχρι τον Φεβρουάριο 1974. Υπηρέτησε την θητεία για 24 μήνες στην Αεροπορία ενώ του χαρίστηκαν 10 μήνες από τον στρατό για την αντιστασιακή του δράση. Έχει διατελέσει 12 χρόνια δημοτικός σύμβουλος ( από το 1982)  στον Δήμο Πεύκης, όπου και ήταν υποψήφιος Δήμαρχος το 1990 ιδρύοντας το 1989 την κίνηση ¨Πεύκη 2000¨. Ήταν ιδρυτικό μέλος και αντιπρόεδρος του συνεταιρισμού ΟΡΦΕΑΣ. Ήταν πρόεδρος για 15 χρόνια στην λέσχη Φίλων Metrolife- Φοίνιξ- Εμπορική.  Το 1978 γίνεται Πρόεδρος του Πολιτιστικού Εξωραϊστικού Συλλόγου Πεύκης και ιδρύει τους Συμβουλευτικούς Σταθμούς. Ήταν μέλος στην ΚΝΕ από το 1975 και αργότερα στο ΚΚΕ μέχρι το 1990. Είναι εμπνευστής  του “Φεστιβάλ παιδιού Πεύκης”. Έχει ενεργή δράση σε πολιτιστικούς συλλόγους, Ήταν για 20 χρόνια μέλος στην Διεθνή οργάνωση Lions, σήμερα  μέλος παγκόσμιων φιλοσοφικών συλλόγων.
Πιστεύει στην έντονη ενεργή συμμετοχή του πολίτη και σύνθημα του είναι “Το μέλλον ανήκει σε αυτούς που το προετοιμάζουν”.