Διακήρυξη

lp2020Η ομάδα μας ( Ιωάννου Π. Γερολυμάτου Μ. Βακαλόπουλος Γ. που είναι και το συντονιστικό όργανο ), συγκροτήθηκε 6 Ιουνίου 2014, αμέσως μετά τις Δημοτικές εκλογές.

Είναι ομάδα πολιτικού δημοτικού προβληματισμού που σκέφτεται και γράφει παρεμβαίνοντας στα δημοτικά δρώμενα της Πόλης μας με τα ηλεκτρονικά μέσα που διαθέτει με σκοπό να αναδημοσιεύονται στο τοπικό τύπο της Πόλης μας.

Δεν είμαστε ακόμη μια Δημοτική παράταξη που διεκδικεί μερίδιο εξουσίας. Είμαστε πολίτες ενεργοί που επιθυμούμε να παρεμβαίνουμε υποδεικνύοντας το νέο ύφος και ήθος της Δημοτικής Αρχής που αναμένουν οι Δημότες, που μόλις πρόσφατα την επέλεξαν.

Προσδοκούμε μια Δημοτική Αρχή με νέες ιδέες, μια Δημοτική Αρχή που θα εργάζεται με γνώμονα το κοινό καλό των πολιτών του Δήμου μακριά από μικροπολιτικές παραταξιακές σκοπιμότητες που μόνο διαιρούν, δημιουργώντας συνθήκες οπισθοδρόμησης και ανυπαρξίας ριζοσπαστικών λύσεων και παρεμβάσεων στα πάσης φύσεως συσσωρευμένα προβλήματα του Δήμου μας.

Ονειρευόμαστε, χωρίς να είμαστε αιθεροβάμονες, ¨ένα Δημοτικό Συμβούλιο που θα προσπαθεί να παράγει δημιουργικό δημοτικό πολιτικό λόγο, όπως παλιά η Εκκλησία του Δήμου στη περίοδο της κλασικής αρχαιότητας, διδάσκοντας τους πολίτες τι σημαίνει Δημοκρατία ή τι σημαίνει ανοχή της αντίθετης άποψης και όχι στείρους παραταξιακούς διαξιφισμούς και ατέρμονες προσωπικές αντιπαλότητες που οδηγούν στην αναποτελεσματικότητα και στις λανθασμένες αποφάσεις.

Γνωρίζουμε πολύ καλά πως ο σύγχρονος πολίτης με τα τόσα προβλήματα στην καθημερινότητά του που κακοποιούν και υποβιβάζουν την επιβίωσή του, που συνθλίβουν τη προσωπικότητά του και του αφαιρούν τόσο για τον εαυτό του όσο και για την οικογένειά του το δικαίωμα στο όνειρο και τη προσδοκία για ένα καλύτερο αύριο δεν έχει πια περιθώρια ανοχής!! Ζητά λύσεις και μάλιστα άμεσες, ζητά μια Δημοτική Αρχή με σταθερότητα στις αξίες της και ευελιξία στις αποφάσεις της που θα τον ανακουφίζει και θα του αναβαθμίζει τη καθημερινότητά του που τελματώνει και μάλιστα επικίνδυνα.

Για όλους αυτούς τους λόγους η Δημοτική μας ομάδα παρεμβαίνει με νηφαλιότητα και διάθεση άδολης προσφοράς από όλους μας. Δεν διεκδικούμε το αλάθητο, αλλά καταθέτοντας τη ψυχή μας και τον λιγοστό ελεύθερο χρόνο μας στη Πόλη που ζούμε και αγαπάμε με πάθος και επαγγελματισμό, πιστεύουμε πως συμβάλλουμε, στο μέτρο των δυνάμεών μας, στο ποιοτικό της ανέβασμα προς όφελος των συμπολιτών μας που τιμούμε και σεβόμαστε απεριόριστα.

Ζητούμε από τους συμπολίτες μας να αξιολογήσουν τις ιδέες, να γίνουν και αυτοί μαζί μας μια δυνατή ομάδα πίεσης για τις αλλαγές και συνήθειες της Δημοτικής πρακτικής που προσδοκούμε.

 

Με εκτίμηση,

 

Λυκόβρυση Πέυκη 2020